Slatki zalogaj

Brza i slatka užina koja će bustovati motivaciju tokom kišnih dana- sirove čoko štanglice

  • Vreme pripreme: 15 min.
Zdravo, dragi moji!

Proleće nam je pristiglo, ali kiša nikako da ode. Nisam ljubitelj kiše i hladnog vremena, i uvek mi je potrebna dodatna motivacija tokom ovih dana- nešto što bi me dodatno bustovalo.

I pronašla sam mali "hack" koji ću vam sada otkriti- kako da se izborim sa tom nepoželjnom dozom nemotivisanosti. Pravo rešenje jesu brzi, zdravi i preukusni snack zalogajčići koji predstavljaju savršeno-nutritivno bogatu užinu.

Prednost ovog recepta, pored idealnog sastava, jeste i u samoj pripremi koja zahteva minimalno vreme+ apsolutno svako može da napravi ovaj dezert- a možete i da dodate još sastojaka po vašoj želji!

Kao jednu od glavnih namirnica koristim @razmusli musli koji u sebi sadrži miks zobalica potrebnih za ove štanglice- još jedna varijanta da iskoristite musli u zanimljivoj kombinaciji! Bustujte sebe tokom poslednjih hladnih i kišnih dana uz sirove čoko štanglice- dok nam ponovo ne dođe sunce! :)

Potrebne sastojke i jednostavan način pripreme možete videti ispod. Uživajte! ❤️



Sirove čoko štanglice

SASTOJCI:
*šolja u receptu- 250 ml.

1 šolja urmi bez koštica (prethodno odstojale u vrućoj vodi oko pola sata),
5 kašika meda,
4 kašika Ozzy Brutella putera @ozzy_shop_ (ukoliko želite, možete da koristite običan orašasti puter po želji, ali u tom slučaju je potrebno da dodate još meda zbog slatkoće),
7 punih kašika miksa ovsenih, suncokretovih semenki, susama, golice, laneneih semenki i seckanih orašastih plodova- bademi, orasi.. (ja sam koristila @razmusli musli koji sadrži sve i koji se odlično uklapa),
i puna šaka čoko dugmića/seckane čokolade (crna čokolada).


PRIPREMA:

1. U blenderu izblendajte urme (prethodno proceđene), pa dodajte med i orašasti puter. Nastavite sa blendanjem dok se sve ne sjedini u kompaktnu smesu.
2. Potom u većoj činiji špatulom sjedinite izblendanu kremastu smesu od urmi, meda i putera sa miksom zobalica (ovsene i ostali sastojci) i sa čokoladom. Gotovu smesu ravnomerno rasporedite po četvrtastom kalupu obloženom pek papirom.
3. Kalup ubacite u frižider na 30-40 minuta kako bi se smesa stegla.
4. Kada je sve dovoljno kompaktno, smesu secite na štanglice i servirajte. Prijatno! :)

O meni

Zovem se Manja Zdravković. Još u srednjoj školi sam počela da se interesujem za izbalansiranu ishranu i život. Danas imam 20 godina, i dalje učim, pronalazim se, ali sam pronašla svoju putanju. Baš zato, sada želim da sa vama zajedno koračam po njoj, da se družimo, učimo nove stvari, učimo o sebi i da napredujemo.