Brza i slatka užina koja će bustovati motivaciju tokom kišnih dana- sirove čoko štanglice
Vreme pripreme: 15 min.
Zdravo, dragi moji!
Proleće nam je pristiglo, ali kiša nikako da ode. Nisam ljubitelj kiše i hladnog vremena, i uvek mi je potrebna dodatna motivacija tokom ovih dana- nešto što bi me dodatno bustovalo.
I pronašla sam mali "hack" koji ću vam sada otkriti- kako da se izborim sa tom nepoželjnom dozom nemotivisanosti. Pravo rešenje jesu brzi, zdravi i preukusni snack zalogajčići koji predstavljaju savršeno-nutritivno bogatu užinu.
Prednost ovog recepta, pored idealnog sastava, jeste i u samoj pripremi koja zahteva minimalno vreme+ apsolutno svako može da napravi ovaj dezert- a možete i da dodate još sastojaka po vašoj želji!
Kao jednu od glavnih namirnica koristim @razmusli musli koji u sebi sadrži miks zobalica potrebnih za ove štanglice- još jedna varijanta da iskoristite musli u zanimljivoj kombinaciji! Bustujte sebe tokom poslednjih hladnih i kišnih dana uz sirove čoko štanglice- dok nam ponovo ne dođe sunce! :)
Potrebne sastojke i jednostavan način pripreme možete videti ispod. Uživajte! ❤️
Sirove čoko štanglice
SASTOJCI: *šolja u receptu- 250 ml.
► 1 šolja urmi bez koštica (prethodno odstojale u vrućoj vodi oko pola sata), ► 5 kašika meda, ► 4 kašika Ozzy Brutella putera @ozzy_shop_ (ukoliko želite, možete da koristite običan orašasti puter po želji, ali u tom slučaju je potrebno da dodate još meda zbog slatkoće), ► 7 punih kašika miksa ovsenih, suncokretovih semenki, susama, golice, laneneih semenki i seckanih orašastih plodova- bademi, orasi.. (ja sam koristila @razmusli musli koji sadrži sve i koji se odlično uklapa), ► i puna šaka čoko dugmića/seckane čokolade (crna čokolada).
PRIPREMA:
1. U blenderu izblendajte urme (prethodno proceđene), pa dodajte med i orašasti puter. Nastavite sa blendanjem dok se sve ne sjedini u kompaktnu smesu. 2. Potom u većoj činiji špatulom sjedinite izblendanu kremastu smesu od urmi, meda i putera sa miksom zobalica (ovsene i ostali sastojci) i sa čokoladom. Gotovu smesu ravnomerno rasporedite po četvrtastom kalupu obloženom pek papirom. 3. Kalup ubacite u frižider na 30-40 minuta kako bi se smesa stegla. 4. Kada je sve dovoljno kompaktno, smesu secite na štanglice i servirajte. Prijatno! :)
O meni
Zovem se Manja Zdravković. Još u srednjoj školi sam počela da se interesujem za izbalansiranu ishranu i život. Danas imam 20 godina, i dalje učim, pronalazim se, ali sam pronašla svoju putanju. Baš zato, sada želim da sa vama zajedno koračam po njoj, da se družimo, učimo nove stvari, učimo o sebi i da napredujemo.