Slani zalogaj
Zdravo, dragi moji!
Možda trenutno vreme napolju ne odaje utisak leta, ali zapravo, eto nam ga leto iza ćoška! Uz to, poznata i stara izreka- posle kiše dolazi sunce- zato, spremite se za tople dane, jer samo što nisu tu!
U tom duhu je i današnji recept- grčko jelo od jaja Frittata sa svežim povrćem i feta sirom. Već sam naziv mi već otvara apetit, a kad sam isprobala ovu verziju jaja, uvidela sam da postoji bezbroj načina da obogatimo doručak, a naša čula da iznenadimo novim ukusima.
Ovaj doručak je odličan jer obiluje zdravim mastima i sadrži minimalno ugljenih hidrata- što znači da je idealan kao prvi obrok, jer će nam dugo držati sitost i pružiće nam dovoljnu količinu energije za dan koji nas očekuje.
Ispod vam pišem moju verziju ukusne i zdrave Frittate- obrok koji možete podeliti sa još jednom osobom, ili čak, možete ostaviti za sledeće jutro.
Uživajte! :)

Letnja Frittata sa povrćem i feta sirom
SASTOJCI:
► 5 jaja,
► 30g baby spanaća,
► 15 čeri paradajza (seckanih na četvrtinu),
► 2 sitno seckana mlada luka,
► 90g feta sira (izgnječenog),
► i malo soli i bibera.
PRIPREMA:
Pre pripreme zagrejte rernu na 180 stepeni.
U većoj činiji izlupajte jaja, pa im dodajte so, biber, čeri, spanać, mladi luk, pa sjedinite sve. Na kraju, dodajte u smesu i izgnječenu fetu- sjedinite sve ponovo.
U okrugli pleh srednje veličine prebacite tečnu smesu i ubacite je u rernu. Pecite na 180 stepeni oko 20-30 minuta, dok korice ne dobiju blago braonkastu boju. Možete proveriti sa čačkalicom da li je dovoljno pečena, tako što ćete je probosti kroz Frittatu, ako je čačkalica suva, smesa se nije zalepila, znači da je naš doručak gotov.
Servirajte i uživajte u mirnom jutru i ukusnom doručku. Prijatno! :)
Zovem se Manja Zdravković. Još u srednjoj školi sam počela da se interesujem za izbalansiranu ishranu i život. Danas imam 20 godina, i dalje učim, pronalazim se, ali sam pronašla svoju putanju. Baš zato, sada želim da sa vama zajedno koračam po njoj, da se družimo, učimo nove stvari, učimo o sebi i da napredujemo.