Jelo bez griže savesti uz maksimalno uživanje- Proteinska pizza Margarita
Vreme pripreme: 35 min.
Zdravo dragi moji!
Ushićenje i radost ne prestaju. Jedva sam čekala da se vratim našem druženju, receptima i pričama! I evo me, spremna za nove zajedničke avanture u novoj godini.
Imala sam u planu da novogodišnje praznike i Božić obeležim sa vama uz neki recept ili iznenađenje, ali desilo mi se ono što se svima dešava. U životu ne ide sve po planu kako smo mi zamislili. Nekad će nam se desiti neke situacije, koje će nam promeniti putanju ili će potpuno ukloniti sve naše planove. I šta onda?
Meni se ovo desilo sada, i još bezbroj puta pre. I iskreno, svaki put mi bude teško. Nekad počnem sebe da optužujem, jer sam dozvolila sve to.. Ali istina je potpuno drugačija. Da, dešava se. Nekada ćete morati da napravite pauzu baš zbog raznih situacija koje vam se neplanirano dešavaju. Nekad nećete biti spremni da se odmah vratite poslu/hobiju. Ja nisam bila spremna. I zato me nije bilo duže vreme. Osetila sam da mi je potreban odmor koji će trajati sve dok jedno jutro ne ustanem i ne kažem sebi: "Jedva čekam da se vratim. Idemo!".
Tako je i bilo. Ispoštovala sam sebe, odmorila sam, napravila sam pauzu (jer nakon nje može samo bolje da vam ide) i sad uživam u povratku našem druženju ovde.
I da... Pre ukusnog i prazničnog recepta, želim vam srećne novogodišnje i Božićne praznike! U ovoj godini vam želim da, pre svega, čuvate, volite i cenite sebe, i videćete da će sve ostalo samo doći, zato što ste vi zadovoljni sobom!
Sad se vraćam na naslov ove objave, danas vam otkrivam preukusan i zdrav recept za pizzu od bademovog brašna. Dakle, pizza bez griže savesti. Zvuči dobro, zar ne? Otkrijte, probajte i oduševite se, jer ispod vam pišem sastojke i način pripreme. Jedva čekam da čujem vaše utiske. Uživajte! ❤️
Proteinska pizza Margarita:
SASTOJCI:
Testo: *šolja- 250 ml.
► 1 šolja rendanog mocarela sira, ► 70g bademovog brašna (koristim Ecovital proteinsko brašno od badema, koje se savršeno uklopilo u ovaj recept), ► 1 kašika Ella sira, ► 1/2 kašičice praška za pecivo, ► 1/2 kašičice belog luka u prahu, ► 1 jaje ► i prstohvat soli.
Nadev: ► malo maslinovog ulja, ► 1 konzerva pelata od paradajza (ja volim da koristim pelat u komadima paradajza, koje kasnije rukama sameljem, tako da pelat bude sočniji/ i nema potrebe da iskoristite celu konzervu, jer u zavisnosti od veličine razvijenog testa iskoristite pelat) ► 1 pakovanje mocarela sira seckanog na tanje kružiće, ► baby spanać (po želji), ► i malo začina: origano i bosiljak.
PRIPREMA:
1. Uključite rernu na 200 stepeni kako bi se zagrejala. 2. U međuvremenu u posudi (koja je otporna na toplotu) dodajte izrendani mocarela sir i Ella sir. Ubacite posudu sa sirevima u mikrotalasnu na 1 minut na jaču temperaturu kako bi se mocarela istopila. Sjedinite istopljene sireve i ponovo ubacite posudu u mikrotalasnu na 30 sekundi. Sjedinite ponovo smesu od sireva. 3. U smesu umešajte jaje, pa sjedinite sa suvim sastojcima (bademovo brašno, prašak za pecivo, beli luk u prahu i so). 4. Kompaktnu smesu za testo razvucite na okruglom plehu između dva papira za pečenje (jedan na dnu pleha, a drugi da bude preko testa) uz pomoć oklagije (da bude debljine oko pola centimetra). 5. Skinite gornji pek papir, pa tako oblikovano testo za pizzu premažite sa maslinovim uljem i pecite 10ak minuta (dok testo ne porumeni). 6. Izvadite pečeno testo iz rerne i premažite ga sastojcima za nadev. Pecite pizzu dodatnih 5-8 minuta. I ukusna pizza Margarita koju ćete jesti bez trunke griže savesti je spremna! Uživajte i prijatno vam želim! :)
O meni
Zovem se Manja Zdravković. Još u srednjoj školi sam počela da se interesujem za izbalansiranu ishranu i život. Danas imam 20 godina, i dalje učim, pronalazim se, ali sam pronašla svoju putanju. Baš zato, sada želim da sa vama zajedno koračam po njoj, da se družimo, učimo nove stvari, učimo o sebi i da napredujemo.