Ukusni napici
Ćaos drugari!
Želim sa vama dapodelim moj novi omiljeni napitak koji u poslednje vreme često pijem - a da nije kafa -
Ašvaganda latte.
Ašvaganda je biljka koja se koristi u ljudskoj ishrani još od davnina (prvobitno se koristila u indijskoj medicini- ajuverdskoj medicini), a zato zbog svojih benefita po ljudsko zdravlje, i dan danas zauzima bitno mesto u zdravoj i izbalansiranoj ishrani. Ašvaganda spada u adaptogene biljke - biljke koje podstiču otpornost organizma, balansiraju fizičko i psihičko zdravlje - veoma pozitivno utiču na celokupno zdravlje.
Obavezno probajte, ukus je predivan, a o benefitima da ne pričam.
Zanimljiva karakteristika ove biljke je ta što će ašvaganda različito delovati u zavisnosti od toga u koje doba dana je konzumirate. Npr. uveče će opustiti i umiriti vaše telo kako biste lakše zaspali, a tokom dana će vam omogućiti dodatnu energiju (bolje od kofeina, jer ova energija ne skače i ne pada naglo).

Napisaću vam samo neke od benefita ove savršene biljke:
• podiže imunitet,
• oporavlja organizam i otkljanja umor,
• normalizuje nivo šećera u krvi,
• reguliše nivo holesterola,
• povoljno utiče na rad štitne žlezde,
• pozitivno utiče na celokupno mentalno stanje, smiruje... i još mnogo toga!
Pri tom, uopšte ne gubi na ukusu i baš je kao prava poslastica-latte!

Ašvaganda latte:
Zagrejati jednu šolju mleka - po izboru, ja koristim bademovo mleko.
Zatim, u mleko dodati i dobro izmešati:
► ½ kašičice cimeta (cejlon cimet @spice_up_shop),
► ½ - 1 kašičicu meda
► i 1 kašičicu ašvaganda praha.
I savršeni napitak, u svakom smislu, je spreman!
Nadam se da vam je ovaj tekstić bio od koristi.
Uživajte u danu i latte-u, a mi se čitamo veoma brzo uz neki novi recept!
Zovem se Manja Zdravković. Još u srednjoj školi sam počela da se interesujem za izbalansiranu ishranu i život. Danas imam 20 godina, i dalje učim, pronalazim se, ali sam pronašla svoju putanju. Baš zato, sada želim da sa vama zajedno koračam po njoj, da se družimo, učimo nove stvari, učimo o sebi i da napredujemo.