Ukusni napici
Zdravo, dragi moji!
Prethodnih par nedelja sam bila preplavljena obavezama oko fakulteta, jer ispitni rok.. Ali, pošto sve što je lepo prođe, tako i ono što je teško i manje lepo, takođe, prođe (ne zaboravite ovo, uvek mi olakša teške trenutke!)- zato sam jedva dočekala ovu nedelju, kako bih završila sve obaveze oko studija i vratila se našem druženju nazad. To je prava sreća za mene. :)
Zato, posle male pauze sa receptima, delim sa vama moj omiljeni zdravi i preukusan napitak- recept za toplu čokoladu sa šlagom. Zvuči zaista primamljivo, zar ne?
Uz minimalno sastojaka, jednostavnu i brzu pripremu ispred sebe ćete imati topli, čokoladni napitak. Obožavam sebe da nagradim ovim ukusnim napitkom, i zato me asocira na uspeh, završene obaveze, a nakon toga, znam da sleduje uživanje u toploj čokoladi- tad vam postane još ukusnija, probajte!
Ispod tekstića vam pišem ceo recept za toplu čokoladu sa šlagom. Uživajte! ♥

SASTOJCI:
*šolja- 250ml.
Šlag:
1/2 konzerve kokosovog mleka (prethodno odstojalo u frižideru preko noći),
3 kašike sirupa od agave,
i 1 kašičica vanila ekstrakta.
Topla čokolada:
1 šolja nezaslađenog bademovog mleka (ja volim kombinaciju sa bademovim, a vi, naravno po želji, možete koristiti i neko drugo mleko),
2 kašike agavinog sirupa,
1/2 kašičice vanila ekstrakta,
i 2 kašike kakao praha.
PRIPREMA:
Šlag:
U veliku posudu prvo dodajte kokosov krem- kašikom odvojite kokosov krem (bez tečnosti), pa dodati ostatak sastojaka. Mikserom izmikasati sve sastojke do strukture šlaga. Ubaciti činiju u frižider da odstoji nekih 10-ak minuta, kako bi se dodatno stegao. Za to vreme pripremite toplu čokoladu.
Topla čokolada:
U dedžezvici na srednje-jačoj temepraturi zagrejte bademovo mleko. Kada se mleko ugreje (ne treba da provri), dodajte ostatak sastojaka. Kašikom ih umešajte u mleko kako bi se sve sjedinilo. Toplu čokoladu sipajte u šolju, i preko dodajte par kašika šlaga- ako volite cimet, pospite malo preko, divno se uklapa u ovu kombinaciju. Prijatno! :)
Zovem se Manja Zdravković. Još u srednjoj školi sam počela da se interesujem za izbalansiranu ishranu i život. Danas imam 20 godina, i dalje učim, pronalazim se, ali sam pronašla svoju putanju. Baš zato, sada želim da sa vama zajedno koračam po njoj, da se družimo, učimo nove stvari, učimo o sebi i da napredujemo.