Slani zalogaj
Zdravo, dragi moji!
Ove nedelje vam donosim ukusan i zdrav predlog potaža koji će vas savršeno ugrejati tokom ovih hladnih dana. Obožavam potaže, kao i da isprobam razne kombinacije sastojaka!
Ovog puta je na red došla- ni manje, ni više- bundeva! Pošto je još uvek ima, ovo je savršen način kako možete da je konzumirate i uvrsitite u svoj jelovnik.
U ovom potažu kao zamenu za pavlaku za kuvanje, koristimo kokosovo mleko iz konzerve, koje će svim sastojcima izraziti arome, a samim tim i potaž će biti neobično ukusan!
Jednostavan, brz i preukusan recept za potaž od bundeve možete videti ispod. Uživajte! ❤️
2. U posebnom lončiću skuvajte kocku za supu po instrukciji sa pakovanja.
3. Potom u drugom loncu izdinstajte usitnjeno povrće iz blendera (nema potrebe da dodajte ulje, jer smo ga već dodali tokom blendanja).
4. Kada povrće smekša dodajte mu skuvanu supicu i pire od bundeve- sjedinite dobro ove sastojke. Zatim, dodajte kokosovo mleko, med, so i biber.
5. Potaž kuvajte na srednjoj vatri, uz povremeno mešanje, narednih 6-8 minuta.
6. Kada je naš potaž od bundeve gotov, servirajte ga uz moj predlog iz videa ili uz bundevine semenke i uživajte u ovom divnom i toplom jelu. Prijatno! :)
Zovem se Manja Zdravković. Još u srednjoj školi sam počela da se interesujem za izbalansiranu ishranu i život. Danas imam 20 godina, i dalje učim, pronalazim se, ali sam pronašla svoju putanju. Baš zato, sada želim da sa vama zajedno koračam po njoj, da se družimo, učimo nove stvari, učimo o sebi i da napredujemo.