Slani zalogaj
Zdravo dragi moji!
Petak je kao stvoren za zdravi burito, zar ne?
U pitanju je jedna lagana, letnja i preukusna verzija burita sa povrćem.
Možda na prvi pogled ne izgleda tako sočno kao onaj stari, klasični, međutim kad ga jednom probate, poželećete još, još i još.
Pogodan obrok za bilo koji deo dana, a i uklapa se u sve režime ishrane!
Letnji burito sa povrćem:
* porcija za dva veća burita.
Dva veća lista kelja isprati i iseći im stabljike.
Napraviti domaći humus/namaz.

Ja sam se odlučila u ovoj kombinaciji za laganu pripremu – preukusni namaz od avokada. Očistila sam avokado, izgnječila ga viljuškom i začinila ga prstohvatom soli, biberom, limunovim sokom i sitno seckanim crnim lukom (ako volite ljutkastu aromu, slobodno dodajte i malo krupnog čili začina).
Zatim, oba burita/lista premazati sa namazom i dodati povrće:
rendani kupus, seckan čeri paradajz i sitno seckan krastavac - opciono punjenje, možete se igrati sa sastojcima po vašoj želji i ukusima.
Zarolati oba listića pojedinačno kao burito i učvrstiti preklop/sredinu sa po čačkalicom, kako bi ostao oblik burita.
Preseći na pola, za lakše serviranje, i po želji, preko sipati malo soja sosa.

Idealan letnji obrok je gotov veoma brzo, a o ukusu i uživanju koje tek sleduje vam neću pričati.. to otkrijte sami!
Uživajte i želim vam divan vikend!
Vidimo se u nedelju sa novim video- receptom!
Zovem se Manja Zdravković. Još u srednjoj školi sam počela da se interesujem za izbalansiranu ishranu i život. Danas imam 20 godina, i dalje učim, pronalazim se, ali sam pronašla svoju putanju. Baš zato, sada želim da sa vama zajedno koračam po njoj, da se družimo, učimo nove stvari, učimo o sebi i da napredujemo.